Добре дошли!

Радваме се, че сте тук! Ние сме СкайТрип Студио – видеографи, търсещи нови изживявания, емоции, приятелства и случки, които ни вдъхновяват и мотивират да правим това което обичаме, а именно да създаваме филми!

Изправени сте пред един от най-специалните моменти в живота си. Направили сте предложение на любимия човек или с трепет сте казали – ДА. Еуфорията е нестихваща, през главата ви минават хиляди мисли. Малко след това, започват и първите разговори с половинката, на тема „нашата сватба“. През последните години, неминуемо сте били част от различни сватбени тържества на ваши приятели. Във всяка от тези сватби е имало по нещо чаровно и необичайно, нещо специално, което ви е вдъхновило. Представяли сте си какво ще се случи и във вашия ден, някога в бъдеще…

И ето че идва времето мислите в главата ви да се подредят и да стартирате организацията на мечтания ден!

От къде трябва да започнем?

Това е въпрос с много възможни отговори. Би било най-правилно, преди да си отговорите, първо да подредите приоритетите си. А те в повечето случаи са: локация, ритуали, фотографски екип, видеографски екип, водещ и DJ, сватбена агенция, дата, брой гости, различни изненади за гостите и др. От всички изброени, определящ преживяването е изборът на локация. По тази причина, обикновено бъдещите младоженци започват организацията, именно оттам. От своя страна, това води до ранните резервации в този сегмент. През последните години все повече двойки избират дестинации, които не са непременно свързани с родните им места. Подхождайки по този начин, те имат възможността да стигнат до избора на локация, която максимално да удовлетвори представите и желанията им. Разбира се, в повечето случаи това е свързано с предвиждането на малко по-голям бюджет, заради по-сложната в сравнение с родното място логистика.

След този основен избор, всички други съпътстващи професионални звена, които обикновено са част от сватбения ден, са въпрос на желание и приоритет на двойката. Все пак, по-голямата част от бъдещите младоженци наемат фотографски и видеографски екипи, като дори за някои от тях, те са водещ приоритет. В този ред на мисли, трудно е да се отговори еднозначно колко време предварително е най-добре да се наемат екипите. Това е строго индивидуално. Със сигурност обаче, ако за вас е важно да ангажирате конкретно избрани фотографи и видеографи, съветваме ви да го направите паралелно с резервирането на локация. Като професионалисти, нашата отговорност е да съхраним спомена от този ден, в който сте вложили много усилия, емоции и средства. Ако наистина желаете да имате хубав спомен от този ден, добре е да се ориентирате към екип, чиято работа е в синхрон с вашите усещания за визия и естетика.

От нашия опит сме установили, че над 50% от двойките, резервират екипа ни между 6 и 12 месеца преди събитието. Разбира се, съществува вероятност избраните от вас екипи да са свободни дори и 2-3 месеца преди сватбата.

А днес възможностите пред младоженците са многобройни, така че защо да не изберете екип преди датата?

Автор на статията: Галин Банчев; Фотография: Art Photo Story

Съвети | Идеи | Случки