Добре дошли!

Радваме се, че сте тук! Ние сме СкайТрип Студио – видеографи, търсещи нови изживявания, емоции, приятелства и случки, които ни вдъхновяват и мотивират да правим това което обичаме, а именно да създаваме филми!

10 идеи, с които да изненадате гостите в сватбения ден

  /  
14.02.2019

Снимка: Ivanovi Photography

Когато стане въпрос за планиране на сватба, очакванията на младоженците на тема веселба са винаги толкова високи. Този факт често пъти ги води до въпроса – „Каква изненада да направим за своите гости?“ Съвременният виртуален свят, начело с големите платформи като – Pinterest, Instagram, Facebook и др. е пренаситен с разнообразна информация по темата. Това може да доведе всяка булка до силно объркване и световъртеж! 😀 Тук идваме на помощ ние, за да ви предложим десет креативни идеи, с които да впечатлите вашите гости в сватбения ден.

1. Коктейл в гората

Лято е. Над поля и паланки трепери адска марана. А днес е деня, в който ще си кажете „ДА“ със своята половинка. Очаквате гости от различни краища по света и у нас. Преди няколко месеца случайно сте забелязали, че в  близост до вашата сватбена локация се намира приказна прохладна горичка. А сега добавете към тази даденост една каравана, в която специално за вас, млади професионалисти (travel cocktails) ще забъркат свежи коктейли, на фона на релаксираща музика. Резултатът е прекрасна и нестандартна прохладна изненада, която може да поднесете на гостите след церемонията.


Снимка: Mariela Chelebieva Photography

2. Музикални изпълнители / Рок банда

Изпълнението на живо винаги носи по-специално усещане за присъстващите. Какъв по-сигурен начин да запълните дансинга, от този да поканите изпълнител или група, която да наелектризира обстановката и да не остави седнали, дори и най-възрастните гости на сватбата. Ако пък обичате джазовото звучене, какво по-хубаво от акомпанимента на един талантлив саксофонист.


Снимка: Kalushkov Photography

3. Same day edit video / Same day slideshow / Save the date video

Same day edit video (монтаж в същия ден) – това е работа на видеографския екип и представлява видео, което се създава в деня на сватбата. Обикновено след първия танц на младоженците, един от видеографите започва работа по монтажа на това видео, използвайки всички заснети през деня кадри. Целта е създаването на въздействащ кратък филм, който по-късно вечерта ще се излъчи пред младоженците и техните гости. Аналогична е и идеята на Same day slideshow-то (снимки в същия ден), но е работа на фотографския екип и същността му се състои в прожектиране на подбрани снимки, направени през деня. Save the date video (видео – покана) може да бъде забавно или романтично видео с младоженците, направено месеци преди сватбения ден. Играе ролята на оригинална видео-покана, с която двойката кани гостите си.


Снимка: Kartchinski & Popov Studio

4. Малки подаръци

Често пъти младоженците решават да направят дребни подаръчета за своите гости. Те могат да бъдат книги, които са разписани от самите младоженци с определено послание към всеки гост. Друг вариант са персонализирани сватбените сувенири – дребни гравирани сладки, картички, бурканче с мед, статуетки и др. Интересна идея за сватбен подарък към гостите е така наречения “комплект за оцеляване“ (SURVIVAL KIT / HANGOVER KIT), който обикновено се състои от различни хапчета за главоболие, бутилка вода, мулти-витамини и др. Забавна закачка към гостите, с която ги подготвяте за предстоящия махмурлук на следващия ден.


Снимка: Kalushkov Photography

5. Фото будка

Фото будките са добро допълнение в сватбеното празненство. Създават весело настроение и понякога дори разчупват все още непрестрашилите се да се появят на дансинга гости. Чрез специално подбран реквизит (смешни перуки, гигантски очила, шапки и др.), будките се вписват лесно в сватбената атмосфера, създавайки безброй усмивки по лицата на вашите гости.

6. Огнено шоу

Изненада, която буди наслада, възхищение и повдига адреналина. Огненото шоу е силно въздействащо представление, което се състои в сложна огнена хореография, изпълнена от един или повече професионалисти. Някои от уредите, които се използват в това изкуство са огнен пой, огнени ветрила, огнени батони и др. Ако искате да удивите вашите гости, това е един от сигурните начини.


Снимка: Mila Drumeva Photography

7. Музикално изпълнение от младоженците

Ако имате музикални заложби, защо да не направите един вълнуващ подарък на вашите приятели, който ще ги накара да помнят този ден за дълго. Присъствали сме на сватба, в която булката предварително бе изпяла и записала красива българска балада. В последствие изненада както гостите, така и своя любим с това изпълнение, което бе фон за техния сватбен танц.


Снимка: Mariela Chelebieva – Wedding storyteller

8. Няколко думи към гостите / сватбени обети

Специално подготвените речи от младоженците към гостите са винаги въздействащи и са израз на уважение към всички тези хора, които са отделили от времето си, за да станат част от специалния ден на двойката.

Сватбените обети пък, са проявление на съкровеност, гласна форма на вричане един в друг, клетва за вярност. В Америка те са неизменна част от сватбения ритуал, докато по нашите георграфски ширини, все още малко хора смеят да изразят гласно и пред свидетели, своите най-искрени намерения един към друг.

9. Бенгалски огън – бляскавия завършек на вечерта

След еуфорията, бурните танци и нестихващите емоции по време на вечерното парти, един искрящ завършек би бил „черешката на тортата“. Преминете между вашите приятели, които са сформирали коридор с пламтящи бенгалски огньове в ръце и завършете вечерта с блясък в очите им, правейки ги свидетели на един последен любовен танц, изпълнен от вас.


Снимка: Gogo Kehayov Photography

10. Летящи фенери

Летящи фенери или фенери на желанията са прекрасен начин, по който може да завършите вечерта. Подходящи са за отворени пространства, като например брега на морето. Те ще внесат една очарователна нотка в цялостната атмосфера на сватбената вечер.

Автор на статията: Галин Банчев

Съвети | Идеи | Случки