Добре дошли!

Радваме се, че сте тук! Ние сме СкайТрип Студио – видеографи, търсещи нови изживявания, емоции, приятелства и случки, които ни вдъхновяват и мотивират да правим това което обичаме, а именно да създаваме филми!

Айляк.

Това е думата, с която се чувстваме длъжни да започнем тази статия, особено сравнявайки подготовката на младоженеца с тази на булката. Видеото по-долу ще добави тежест към твърдението ни. 🙂

КОЛКО ВРЕМЕ ОТНЕМА?

За господата, цялостния процес по приготовления на външния им вид отнема толкова време, колкото дамите отделят само за миглите си (понякога не е достатъчно). Тоест 10-15 минути са предостатъчни на един средностатистически ерген да изпипа външния си вид до неузнаваемост!

Често пъти, в началото на големия ден, с колегата се разделяме. Един от нас отива при младоженеца и компания, а другия във „вражеския лагер“ при булката. И двамата сме били на двете места и сме събрали доста впечатления от емоционалното начало на сватбения ден. При младоженеца обикновено трепетите и вълненията са малко по-балансирани. Там върлуват други емоции.

КАКВО СЕ СЛУЧВА СЛЕД КОСТЮМИРАНЕТО?

След като са отделили необходимото време за външия си вид, те се посвещават на приятелите си (с чаша уиски или хладна бира). В някои случаи тогава започва планирането на сложни стратегии и логистични процеси, които късаят следващата част от сватбения ден – срещата на младоженеца с булката. В българския фолклор съществува една традиция, която наричаме „крадене на булка“. С течение на времето обаче, тя се е видоизменила, а в не малка част от сватбите, вече не присъства. Истината е, че тази традиция, като всяка друга е част от националната ни идентичност що се отнася до сватбите. Но в някои случаи нейното наличие не се отразява добре на сватбения ден като цяло. Тук става дума за случаите, в които младоженците са в различни населени места.

За да се случи „краденето на булката“ младоженеца заедно с всички придружаващи гости трябва да пропътува определено разстояние. Именно този детайл усложнява логистиката, увеличава риска от непредвидени неприятности и не на последно място, измаря гостите и най-вече младоженеца, преди сватбата дори да е започнала. Затваряме тази скоба, като искаме да ви представим една от съвременните алтернативи на „краденето на булката“, а именно „първата среща / first look“.

Очаквайте статия с видео по тази тема следващата седмица.

View this post on Instagram

A post shared by SkyTrip Studio (@skytripstudio) on

Съвети | Идеи | Случки