Добре дошли!

Радваме се, че сте тук! Ние сме СкайТрип Студио – видеографи, търсещи нови изживявания, емоции, приятелства и случки, които ни вдъхновяват и мотивират да правим това което обичаме, а именно да създаваме филми!

First look / Първа среща на младоженците (видео)

  /  
22.06.2020

Както обещахме в предната статия подготовката на младоженеца , ред е на следващата част от сватбения ден – срещата на младоженците.

Българската традиция е вземането/откупуването/краденето на булката. Но днес ще ви представим една съвременна алтернатива. По наше мнение е един елегантен и емоционален начин да срещнете своята половинка за пръв път в ролята си на булка или младоженец.

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ‘FIRST LOOK’ ?

Буквално, преведно от английски, first look означава първи поглед или първа среща.

First look е момента, в който булката отива при младоженеца, докато той е обърнат с гръб. Следва неговото обръщане към нея. Тогава те се виждат един друг за пръв път в ролята си на младоженец и булка. Изключително емоционален за тях момент. Традиционно, това действие се случва непосредствено преди сватбената церемония (гражданския ритуал). По своята същност, този вид първа среща е интимен момент, далеч от погледите на семейство и приятели.

Обикновено видеографите и фотографите предлагат точното място на младоженците, след като са огледали локацията предварително. Търси се добре аранжирано и осветено място, по възможност природно кътче. Освен силно емоционален момент за двойката, първата среща е и своеобразна мини сесия, но неподправена, а с реални, непринудени емоции.

Тази съвременна идея за първа среща между младоженците е силно начало на сватбения ден (а и силна завръзка в сюжета на сватбения филм). Едно от основните му предимства за двойката е, че имат време да изживеят този момент интимно, без да се разсейват от глъчката на гостите.

В някои случаи първата среща на младоженците се случва директно под олтара, като булката е предружавана до там от своя баща или близък човек.

View this post on Instagram

A post shared by SkyTrip Studio (@skytripstudio) on

Съвети | Идеи | Случки