Добре дошли!

Радваме се, че сте тук! Ние сме СкайТрип Студио – видеографи, търсещи нови изживявания, емоции, приятелства и случки, които ни вдъхновяват и мотивират да правим това което обичаме, а именно да създаваме филми!

И ето ни в 6-та част от нашата поредица, проследяваща хронологично какво се случва в един сватбен ден!

След като оставихме гостите да се разхладят, време е за най-красивата и интимна част от сватбения ден – арт сесията с двойката.

В следващите редове ще отговорим на едни от най-често задаваните въпроси, свързани със сватбената сесия. Също така ще дадем и някои основни насоки за планирането й.

Какво представлява артистичната сесия по време на сватбения ден?

Фотосесията е неразделна част от съвременните сватби. Тя е артистичната нотка в сватбения ден. Времето, в което фотографи и видеографи работят с двойката активно. Целта е да се създадат паметни и вълнуващи кадри, които да отразят красотата и нежността във взаимоотношенията на младоженците. Няма нищо по-хубаво от режисираните, но непринудени кадри. Звучи парадоксално, но какво означава това? Всяка двойка има различен темперамент, естетически виждания, а дори и праг на търпимост що се отнася до това да са център на внимание. Тук е важно добрият професионалист в лицето на фотографа и видеографа да предразположи двойката. Освен това, най-съществения фактор, благоприятстващ за доброто настроение на сесията, а а от там и красивите кадри е настроението на младоженците. Колкото и да сте били напрегнати от вълненията и организацията от сватбата, забравете за всичко. Отпуснете се, отдайте се на половинката си и превърнете този момент в незабравим. Помнете, че кадрите от този момент ще останат рамкирани в снимки и филми завинаги. Така че, насладете се на изживяването.

Колко време трябва да отделим за сесията?

Оптималното време е между 1-2 часа. В този диапазон трябва да предвидите пътуване и връщане до и от локацията за снимки. Колкото повече време има за сесия, толкова по-добре. Но все пак 50-60 минути чисто време на локацията са достатъчни за фото и видео екипите.

сватбена сесия / wedding session

Необходимо ли да е предвидим две отделни сесии за фото и видео екипите?

Различните екипи работят по различен начин. Но най-често срещаният вариант е двата екипа да започнат заедно сесията, като се редуват през определено време. Това не означава, че докато видеографите работят с двойката, фотографите не снимат и обратното. Когато работите с професионалисти, никога не трябва да имате притеснения по този въпрос. Оставете се в техни ръце и се наслаждавайте на процеса.

Кога е най-подходящото време за сесия?

Най-подходящото време за сесия е в предзалезната част на деня. Създавайки красиви и артистични кадри, основния инструмент на фотографи и видеографи e светлината. А най-добрата светлина е по време на „златния час“ или последният час преди да настъпи залез Слънце. Слънчевата светлина е по-мека и златиста. Температурата навън е спаднала и времето е по-прохладно.

Трябва ли да вземаме шафери, шаферки и кумове с нас на сесията?

Тъй като кумовете, шаферите и шаферките са по презумпция едни от най-важните хора за младоженците, то те не могат да бъдат пропуснати в сватбения репортаж (фотографски и видеографски). Но когато говорим за сесия с двойката, не е наложително тяхното присъствие. Често пъти, когато има шафери и шаферки, те идват в началото на сесията. Снимките с тях протичат в рамките на 10 минути, а след това не е необходимо тяхното присъствие. Най-добрият вариант е след тези няколко минути снимки с тях, да ги освободите. Така, те ще имат време да си починат, а вие както и екипите ще сте по-спокойни и съсредоточени върху интимната сесия.

View this post on Instagram

A post shared by SkyTrip Studio (@skytripstudio) on

Съвети | Идеи | Случки